ÚČINKY MIKROVLNNÝCH ZAŘÍZENÍ
NA POTRAVINY A ČLOVĚKA
Zařízení k vaření mikrovlnami původně vyvinuli a zkoumali
němečtí vědci v rámci vývoje mobilního týlového zařízení,
zkušebně nasazeného v průběhu invaze do Sovětského svazu. Těmito
výkonnými elektronickými aparáty, umožňujícími masovou přípravu
jídel, hodlala Wehrmacht řešit logistické problémy spojené s
palivem pro polní kuchyně. Navíc nabízely mnohem rychlejší výdej
stravy vojákům, než tradiční zařízení. Po počátečním nadšení
však bylo od dalších experimentů tohoto druhu upuštěno. Jak sami
zjistíte, stalo se tak z dobrých důvodů…
Spojenci pak po válce objevili dokumentaci o lékařském výzkumu
spojeném s vývojem těchto aparátů. Tyto dokumenty byly společně
s experimentálním mikrovlnným vybavením převezeny do USA, kde je
Ministerstvo války utajilo s odvoláním na vědecký výzkum.
Některá z ukořistěných zařízení získali už předtím vědci v
Sovětském svazu a začali je zkoumat samostatně. Získanými
poznatky znepokojení Rusové, kteří provedli zatím nejpečlivější
výzkum biologických účinků mikrovln, nakonec zakázali používání
podobných zařízení zákonem, stanovili dosud nejpřísnější normy
ohledně ochrany před expozicí mikrovlnami a jimi produkovanými
poli a zveřejnili celosvětové varování o biologickém a
environmentálním riziku vyplývajícím z užívání elektronických
zařízení na těchto frekvencích (více informací WM magazín č.1).
Shrnutí lékařských výzkumů
Základní německý výzkum ohledně biologických účinků mikrovlnn
prováděla Humboldtova univerzita v Berlíně v letech 1942–43,
tedy v období, kdy probíhalo vojenské tažení Barbarossa.
Počínaje rokem 1957 až donedávna pak prováděl studia na tomto
poli zejména Institut pro rádiové technologie a další vědecká
pracoviště bývalého Sovětského svazu.
Společná zjištění německých a ruských výzkumníků mikrovln lze
zařadit do zhruba tří kategorií: rakovinotvorné účinky, vlivy na
výživnou hodnotu potravin a biologické účinky vystavení lidského
organizmu mikrovlnným emisím.
Působení mikrovln na potraviny
Na potravinách vystavených mikrovlnám byly pozorovány
následující změny.
Maso: během přípravy v mase vzniká známý karcinohen, d-
nitrosodiethanolamin.
Proteiny: v proteinech dochází k aktivní destabilizaci
biomolekulárních vazeb.
Zvýšená radioaktivita: mezi mikrovlnami zpracovanou potravou a
libovolnou radioaktivitou v ovzduší vznikající „vazba“ způsobí
výrazný nárůst nasycení potravin částicemi alfa a beta.
Mléko a obilniny: v bílkovinných sloučeninách obsaženýchv mléce
a obilních zrnech vznikají rakovinotvorné látky.
Zmrazené potraviny: použití mikrovln k rozmrazování potravin má
za následek změny katabolismu (štěpení) glykosidů a galaktosidů
[1].
Zelenina: už extrémně krátké vystavení syrové, vařené nebo
zmrazené zeleniny mikrovlnám mění katabolismus alkaloidů [2].
Důsledky pro lidské tělo
Zažívací systém: labilní katabolismus potravin upravených v
mikrovlnné troubě mění elementární potravinové substance a
vyvolává poruchy trávení.
Lymfatický systém: V důsledku chemických změn v potravinových
substancích se objevují poruchy funkcí lymfatického systému.
Důsledkem je ztráta tělesné obrany vůči určitým formám neoplazmy
(rakovinových bujení).
Krev: V krevním séru osob, které požily mikrovlnami připravenou
potravu bylo pozorováno vyšší než normální procento rakovinových
buněk (cytoma).
Mozek: účinky zbytkového magnetizmu mohou vystavit
psychoneurální receptory v mozku vlivu umělých mikrovlnných
vysokofrekvenčních polí reléových stanic a televizních
přenosových systémů.
Volné radikály: z určitých molekulárních formací stopových
minerálů v rostlinných substancích (zejménav syrové kořenové
zelenině) vznikají rakovinotvorné volné radikály.
Zvýšený výskyt rakoviny žaludku a střev: bylo pozorováno
statisticky vyšší procento rakovinových růstů v těchto orgánech,
plus všeobecné zhroucení periferní buněčné tkáně a postupná
degenerace zažívacích a vylučovacích funkcí.
Mikrovlny a výživné hodnoty potravin
Vystavení mikrovlnám vyvolalo výrazné snížení výživné hodnoty
všech studovaných potravin. Následují nejdůležitější výsledky.
Znehodnocení vitamínů a minerálů: v každé testované potravině
poklesla biologická využitelnost podstatných živin. Jde
například o B komplex, vitamíny C a E, základní minerály a
lipotropy [3].
Rozpad vitálních energetických polí: kapacita vitálních
energetických polí všech testovaných potravin poklesla o 60 až
90 procent.
Snížení stravitelnosti plodů a zeleniny: mikrovlny mění
metabolické reakce a způsobilost integrace alkaloidů, glykosidů,
alaktosidů a nitrilosidů [4].
Znehodnocení masa: mikrovlny v masu likvidují výživnou hodnotu
nukleoproteinů [5].
Snížení kvality potravin: mikrovlny podstatně urychlily
strukturální rozpad všech testovaných potravin.
Biologické účinky mikrovln
Vystavování mikrovlnným emisím má negativní účinky na celkové
biologické zdraví lidí. To se nevědělo až do doby, než Rusové
při experimentech s vysoce sofistikovaným vybavením odhalili, že
lidé mohou být mikrovlnami nepříznivě postiženi aniž by jedli
jídla vystavená mikrovlnnému záření.
Ukázalo se, že pouhý vstup do energetických polí v okolí těchto
zařízení má výrazně škodlivé vedlejší účinky. Na základě takto
získaných poznatků Sověti v roce 1976 zakázali veškerá
mikrovlnná zařízení zákonem.
Zde jsou účinky, pozorované u lidí „nepřímo“ vystavených
mikrovlnám.
Postupný kolaps vitálního energetického pole: u osob zdržujících
se poblíž zdroje mikrovln, například u zapnuté mikrovlnné
trouby, dochází k oslabení vitálních energetických polí. Stav se
zhoršuje úměrně délce expozice.
Snížení energie buněk: elektrické napětí v buňkách, zejména
krevních a v lymfatické tekutině, u lidí v blízkosti těchto
aparátů klesá.
Destabilizace látkové výměny: potenciály aktivované v potravě
externí energií jsou destablilizující a degenerativní.
Poškození buněk: klesá potenciál vnitřní buněčné blány potřebný
při katabolickém procesu, což vede k jeho destabilizaci a
narušenému přenosu živin do krevního séra.
Destrukce mozkových obvodů: elektrické impulsy na stykových
potenciálech mozku degenerují a selhávají.
Narušení nervové soustavy: nervové elektrické obvody degenerují
a selhávají. Symetrie energetických polí nervových center, jak v
centrální, tak i v autonomních částech nervového systému, se
rozpadá.
Ztráta bioelektrické aktivity: projevují se výpadky
synchronizace bioelektrického napětí ve vzestupném retikulárním
aktivačním systému (řídícím funkce vědomí) [6].
Snížená vitalita: lidé zvířata a rostliny v okruhu do 500 metrů
od provozovaného zařízení trpí dlouhodobou a kumulativní ztrátou
vitality.
Poškození nervové soustavy a lymfatického systému: v celém
nervovém systému a mízní soustavě se tvoří permanentní
„depozity“ zbytkového magnetizmu.
Hormonální nerovnováha: tvorba hormonů a udržování hormonální
rovnováhy u mužů i žen se postupně zhoršuje a nakonec přeruší.
Narušování mozkových vln: úroveň poruch vzorců signálů mozkových
vln alfa, delta a theta je nápadně vyšší, než je obvyklé.
Duševní poruchy: v důsledku neuspořádaných průběhů mozkových vln
se projevují negativní psychické efekty. Patří k nim ztráty
paměti a schopnosti koncentrace, snížení emočního prahu,
zpomalení myšlenkových pochodů a přerušovaný spánek, při
statisticky vyšším procentu u jednotlivců dlouhodobě
vystavovaných nepřetržitým okrajovým emisím a vlivům polí
produkovaných mikrovlnným zařízením, ať už šlo o mikrovlnné
trouby nebo jiná mikrovlnná zařízení (obsluhy radarů...).
Potenciální využití důsledků poškození mikrovlnami ke kontrole
mysli
V důsledku namátkové tvorby reziduálních magnetických depozit a
vazeb uvnitř biologických systémů těla (poškození nervové a
mízní soustavy) nakonec mohou být zpřístupněny ovlivňování
neurologické systémy (v první řadě mozek a nervová centra). Déle
trvající expozice může mít za následek dlouhodobou depolarizaci
tkání neuroelektrických obvodů. Jelikož tyto vlivy mohou
způsobit prakticky nevratná poškození neuro-elektrické integrity
různých součástí nervového systému [7], je příprava potravy v
mikrovlnné troubě v každém ohledu nedoporučitelná. Efekt
zbytkového magnetizmu může vystavit části psychoneurálnch
receptor v mozku vlivu uměle produkovaných mikrovlnných
vysokofrekvenčních polí.
Sovětští neuropsychologové, mimo jiné, teoretizovali i o
možnostech psycho-telemetrických účinků (tzn. ovlivňováním
lidského chování rádiovými signály vysílanými na kontrolovaných
frekvencích). [8] Zvažovali, zda by pak vhodné subjekty – zcela
nevědomky, pod prahem vnímání – prováděly příkazy přijímané
prostřednictvím mikrovlnných přenosů, působících prostřednictvím
již zmíněných narušení psychoneurálních receptorů na jejich
psycho-energetická pole. Z tohoto důvodu, a kvůli 28 shora
uvedeným kontradikacím, je použití mikrovlnných aparátů v
libovolné formě s konečnou platností riskantní. Současné vědecké
názory v mnoha zemích nicméně tomu, co ilustroval zmíněný
sovětský zákaz, zjevně oponují.
Poznámky
[1] Dvě skupiny glykosidů, první obsahuje glukózu a druhá
galaktózu. Glykosidy tvoří rozsáhlou skupinu rostlinných
sacharidových derivátů. Galaktóza je bílý krystalický cukr
vznikající při reakci laktózy (mléčného cukru) s vodou.
[2] Bezbarvé, hořké, alkalické krystalické organické substance.
Nacházejí se v rostlinách, obsahují dusík a mohou mít výrazné
toxické účinky. Např. kofein, morfium nebo strychnin.
[3] Údaj o tom jak rychle si může tělo zpřístupnit a využít
živinu.
[4]. Organické sloučeniny v laetrile (vitamínu B17) obsahující
trojmocný dusík připojený k jednomu atomu uhlíku.
[5] Substance sestávající z jediného základního proteinu
(obvykle histonu nebo protaminu) spojeného s kyselinou nukleovou
(jako například proteinový komplex kyseliny deoxyribonucleové –
DNK nebo proteinový komplex kyseliny ribonukleové –RNA).
[6] Podobá se síti.
[7] L. R. Luria, Novosibirsk, 1975.
[8] Perov a Luda 1974, 1975 a 1976
Zdroj: http://www.createyourhealthyhome.com/microwave-ovens.htm
Viz také WM magazín č. 1 až 3.
WM magazín č. 86 / 2009
|